A csokoládé története

A tökéletességre törekszünk. A legjobb alapanyagokat használjuk, hogy olyan hiteles termékeket állítsunk elő, amelyek megkülönböztethetetlenek az eredetitől. 

 

 

Kíméljük a természetet, de sohasem takarékoskodunk a minőség rovására.  Ezért csak a nagyon jó minőségű belga Callebaut csokoládét használjuk. Mivel, 59,5 % kakaót tartalmaz és egy cseppnyi pálma olajt sem. Még a világ vezető séfjei és cukrászai körében is nagyon népszerű ez a csokoládé. Nem csoda - a legfinomabb és 100%-ban fenntartható kakaóbabból készül, amelynek eredete a termelő gazdákig vezethető vissza. Az Elefántcsontpartról, Ghánából és Ecuadorból származó babok egyedülálló keveréke tökéletesen kiegyensúlyozott és testes ízt biztosít.

Legfőképpen mit értékelünk a Callebaut csokoládéban? 

A több mint 100 éves ellenőrzött hagyományt. 

Minőségi alapanyagok használata, a prémium minőségű kakaó babokkal az élen. 

Jelentős humanitárius átfedés. 

A belga csokoládégyártó úgy döntött, hogy a Finest Belgian Chocolate minden egyes eladott csomagja után a bevétel egy részét a Cocoa Horizons Alapítványon keresztül a fenntartható kakaótermesztésbe fekteti. Ajándékcsokoládéink megvásárlásával nemcsak saját magát vagy a megajándékozottat teszi boldoggá, hanem az afrikai termelőket is, akiket ezzel támogat. Még egy okkal több, hogy megkóstolja ezt a finom csokoládés élvezetet.

 

 

A csokoládé gyártása 

 

A termelők a legjobb kakaóbabokat szedik le az ültetvényen, majd megpörkölik őket, ideális esetben héjukban. Ezután összezúzzák a babot, és szélcsatornába öntik.
Ezáltal az összes héj eltávolításra kerül, és csak 100%-ban a bab marad meg, ami garantálja a finom csokoládé ízét. A következő fázisban a babból kakaólikőrt készítenek, amelyhez egyéb összetevőket, például cukrot és tejport adnak. 

A keveréket összepréselik, hogy a csokoládé tökéletesen sima, csomómentes legyen. A végső folyamat a befejezés, amelynek során a csokoládét ízesítik, keverik, gyúrják és magasabb hőmérsékleten levegőztetik, így fokozatosan lesz felszabadítva a kakaóvaj. Ezt a lépést nem lehet meggyorsítani és több órán keresztül folyik. Befejezésként a csokoládét csak hőkezeljük és eredeti csokoládé alakokat készítünk belőle.

Az alatt a néhány év alatt, mióta csokoládé ajándékokat készítünk, fülig beleszerettünk ebbe a finomságba. A vevőink szintén és gyakran nem állnak meg egy csokoládé készlet megvásárlásával. Válasszon Ön is egyet a legtöbbet eladott csokoládé ajándékaink közül

Vissza a boltba